10 de juliol, 2009

El pianista a la cadira calenta

Oficialment, Wayne Shorter va començar l'aventura del seu nou quartet l'estiu del 2001. Shorter va triar músics molt més joves que ell: el panameny Danilo Pérez al piano, John Patitucci al contrabaix i Brian Blade a la bateria. Des del començament es va veure molt clar que aquell quartet hauria de fer història i no era difícil predir que es convertiria en una de les referències indiscutibles del segle XXI jazzístic.


Geoffrey Keezer, el 2006 al Zac, on va tocar com a membre
de la banda de Christian McBride (foto: Ricard Cugat).



El quartet, però, ha tingut aquest estiu un canvi temporal. Amb Danilo Pérez amb una lesió al tendó d'Aquil·les que demana repòs, Geoffrey Keezer ha estat cridat a substituir-lo pels concerts d'aquest estiu. Keezer –que acaba de publicar un disc, Áurea, amb reconegudes influències afroperuanes i argentines– és, com Danilo Pérez, un músic amb una tremenda curiositat i moltes ganes de compartir les seves vivències estètiques. A banda del seu blog (per cert, boníssimes les classes de piano que proposa), Keezer manté també un compte de Twitter, on de tant en tant explica la seva aventura com a pianista substitut en aquest quartet: "Wayne Shorter has completely re-written Sanctuary. I'm getting faxes daily with revisions... this is exciting!!", diu una entrada del 29 de juny.

Recomanacions de lectura: una nota de Peter Hum al seu blog, i una conversa posterior amb Keezer (de la conversa, per cert, n'hem aprofitat el titular). Dues excel·lents aproximacions a l'obra majúscula d'un quartet que ha fet i farà història.