29 de novembre, 2009

Adéu, Barcelona; hola, Nova York


Jerry Gonzalez, un geni a Luz de Gas (foto: Ricard Cugat).


Ja està. La marató jazzística a Barcelona es va acabar aquest divendres, amb quatre concerts. A Luz de Gas, Jerry Gonzalez demostrava amb el seu quartet cubà la força i el magnetisme únics de la seva trompeta (crònica de David Castillo a l'Avui); al Palau, La Locomotora Negra estrenava una proposta arriscada aproximant-se al blues, amb Big Mama i Oli Silva, , com a veus convidades; al Jamboree, Joe Magnarelli tancava les sessions del festival al club de la plaça Reial, i a l'Atrium de Viladecans, Noa tancava també l'última finestra del festival.


Camí de Nova York amb Chano Domínguez per clausurar oficialment el festival, ja us podem dir una cosa: reserveu-vos el 3 de novembre del 2010. Una de les grans llegendes del jazz tornarà a Barcelona per inaugurar el 42è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona…

Fins aviat i, una vegada més, moltes gràcies. És un tòpic, però és veritat: «Teniu un públic que és únic, dóna una energia increïble», ens va dir Bill Evans després del seu apoteòsic concert a Luz de Gas, inclòs en una llarga gira europea. El festival, 43 anys de llarga història, és de tots. I entre tots l'estem fent cada vegada més grossa.

¡Visca el jazz!



  La Locomotora Negra, blues al Palau (foto: Ricard Cugat).