31 de març, 2010

El retorn de PalauJazz

Michel Camilo, un volcà al piano que torna amb el seu trio a Barcelona després de set anys d'absència.


  • El cicle de primavera PalauJazz, concentrat en una semana, farà vibrar els amants del gènere de tots els estils. 
  • Una festa popular el diumenge 9 de maig a la plaça del Palau a càrrec dels Barcelona Swing Serenaders inaugura una sèrie de luxe amb Michel Camilo, Chris Potter i Fly


El diumenge 9 de maig serà la primera data del cicle PalauJazz al Petit Palau. Serà un matí de festa popular en una plaça que és un dels actius més estimulants del Palau de la Música. Els Barcelona Swing Serenaders és un quartet barceloní que proposa un repertori basat en els anys 20 i 30 del segle passat, arrelat a Nova Orleans i sovint inspirat en noms clàssics com ara Louis Armstrong, King Oliver, Duke Ellington, Count Basie i Django Reinhardt, el cèlebre guitarrista manouche de qui aquest any se celebra el centenari del naixement. El concert, gratuït, permetrà escoltar música en un racó únic, la plaça del Palau, fent al mateix temps un vermut.


Larry Grenadier, Mark Turner i Jeff Ballard, Fly, el trio que fa sentir gelosia al mateix Brad Mehldau (foto: Lourdes Delgado).

El mateix diumenge acollirà el primer concert al Petit Palau, a càrrec del trio Fly, format per la secció rítmica de Brad Mehldau –Larry Grenadier i Jeff Ballard– i el saxofonista tenor Mark Turner. Amb dos enregistraments publicats, el segon a la influent discogràfica ECM, Fly està considerat un dels trios cabdals del jazz contemporani. El mateix Mehldau, que va escoltar el trio per primera vegada el 2004, reconeix que va sentir “un cop de gelosia, perquè tenen el seu propi llenguatge, toquen d’una manera poderosa i confiada, i al mateix temps són ben elegants en la seva identitat”.

Tres dies després, el dimecres dia 12, el Petit Palau acollirà un dels indiscutibles volcans pianístics del jazz contemporani, Michel Camilo, que torna a Barcelona amb el seu trio després de set anys d’absència. El pianista dominicà presentarà un programa encarregat pel famós club Blue Note de Nova York, The Best of Michel Camilo, que recorre tota la seva carrera. Charles Flores al contrabaix i Cliff Almond a la bateria completen el trio.

Chris Potter, una referència del saxo (foto: Ricard Cugat).

Finalment, el divendres dia 14 el Petit Palau acollirà un dels saxofonistes més influents del jazz contemporani, Chris Potter, i el seu quartet Underground. Considerat “el saxofonista més absorbent de la seva generació”, Potter compta amb un dels quartets més estables i poderosos del jazz contemporani, amb Adam Rogers, Nate Smith i Fima Ephron.

PalauJazz està organitzat per la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana, i compta amb la direcció artística i producció executiva de The Project.

Aquest és el programa complet:







Diumenge, 9 de maig
BARCELONA SWING SERENADERS
Plaça del Palau. Concert gratuït
12.30 hores
Oriol Romaní, clarinet
Òscar Font, trombó
Albert Romaní, guitarra
Queralt Camps, contrabaix

Diumenge, 9 de maig
FLY
Petit Palau
30 euros
20.00 hores
Mark Turner, saxo tenor
Larry Grenadier, contrabaix
Jeff Ballard, bateria

Dimecres, 12 de maig
MICHEL CAMILO TRIO
The Best of Michel Camilo
Petit Palau 
48 euros
20.30 hores
Michel Camilo, piano
Charles Flores, contrabaix
Cliff Almond, bateria

Divendres, 14 de maig
CHRIS POTTER UNDERGROUND QUARTET
Petit Palau 
30 euros
20.30 hores
Chris Potter, saxo tenor

Fima Ephron, baix
Adam Rogers, guitarra

Nate Smith, bateria