26 de novembre, 2012

Meet the Promoter: Lluís Cabrera

Avui dilluns 26 de novembre comencen els concerts al Jazz Sí Club Taller de Músics: una setmana d'actuacions per celebrar el 20 aniversari de l'escola barcelonina, en memòria del tristament desaparegut Natxo Romero, saxofonista i professor del Taller. + informació



Per Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics 
Quatre anys abans de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992, la ciutat va tenir l'oportunitat de gaudir d'espectacles de tota mena a través d'un organisme creat ad hoc que va fer bullir l'olla de la creativitat: la Olimpíada Cultural. 
El Taller va poder col·laborar en aquest esdeveniment aportant idees, artistes i projectes. Però de cara al 1992 ens mancava participar de ple en la gran cita de l'esport. La millor manera que se'ns va acudir va ser reformar una antiga cantina del barri, situada al costat dels locals de la nostra escola de música, perquè els joves estudiants, els professors i els habituals de les activitats que organitzava el Taller tinguessin un club, un espai obert a tothom per a exposar els seus projectes musicals i artístics. Un altaveu, una plataforma que fos punt de trobada i on es pogués contrastar amb el públic allò que s'estudiava a les aules. Des de l'any 1992 ha estat un dels pocs locals de la ciutat que ha mantingut una programació diària de música en viu.  
El Jazz Sí Club del Taller de Músics és una sala de concerts de petit format. No ha estat mai un tsunami que arreplegui multituds però sí una pluja fina i perenne de públic que, discretament, després de vint anys de vida, pot aportar alguna dada: audiència acumulada de 648.000 espectadors, 7.200 concerts i 36.000 músics que hi han actuat.
Coincidint i amb el suport dels organitzadors de la 44a edició del Festival Internacional de Jazz de Barcelona, el Jazz Sí Club portarà a terme el seu 20è Aniversari amb un programa de joves valors que englobarà diverses propostes musicals liderades per Rosalia Vila, Judit Nedermann, Paula Domínguez, Eva Fernández, Marc Martín i Eva Garín, entre d'altres. No oblidarem les Jams Sessions, l'eina que connecta els músics de jazz d'arreu; i tampoc els artistes de renom com ara Luis Alfonso Guerra, responsable del Combo Latin, i en David Pastor, dirigint l'Original Jazz Orquestra del Taller.