10 de novembre, 2014

Clàssics i avantguarda del firmament jazzístic


DILLUNS, 10 NOVEMBRE. 20.30h Conservatori del Liceu
Mark Turner Quartet

Un músic que afavoreix la qualitat per sobre de la quantitat amb una carrera compresa en dues dècades, el saxofonista Mark Turner s’ha convertit en una presència més que imponent al món del jazz. Unes improvisacions singulars, una composició innovadora i un segell distintiu l’han fet convertir-se en un dels artistes més influents del jazz. Un quartet que ocupa la part alta del cartell, una vetllada imprescindible d’aquesta edició.

Preu: 22 € (+ despeses de gestió)


DIMARTS, 11 NOVEMBRE. 21.00h Auditori
Paolo Conte

Als seus quasi 78 anys, l’autor d’Azzurro no es pot estar quiet ni un segon i acaba de publicar un nou àlbum titulat Snob. Un disc capaç de crear unes atmosferes que et transporten als paisatge més exòtics dels anys 20’ o 40’. Aquesta ja és al tercera vegada que passa pel festival oferir-nos un espectacle rodó i sense fissures al compàs del jazz més íntim.

Preu: De 44 a 95 € (+ despeses de gestió)


DIMECRES, 12 NOVEMBRE. 20.30h Auditori (Sala 2)
Joe Lovano – Dave Douglas Quintet: Sound Prints

El guanyador d’un Grammy, saxofonista i compositor Joe Lovano, i el dues vegades nominat als Grammy Dave Douglas, fan parada al festival amb un espectacle que indaga en la música de Wayne Shorter. Colíders del reconegut col·lectiu SFJAZZ, l’experiència els va marcar fins a tal punt que van decidir muntar aquest quintet d’estrelles. Dues figures dominants en el món del jazz que ens faran seguir l’estela d’un dels nostres grans protagonistes, Wayne Shorter, amb un espectacle vibrant i captivador.

Preu: 38€ (+ despeses de gestió)


DIMECRES, 12 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club
Rusty Bluesy Ensemble

Per primera vegada a Barcelona arriba el trio italià que, a través d’una ironia molt subtil, expressen els seus sentiments i visions musicals. Interpretaran temes clàssics, difícils de trobar sempre, amb el blues com fil conductor. Una combinació de classe, bon gust i consciència plena del significat que tenen els petits detalls del blues impregnaran les parets de les nits al Harlem Jazz Club.

Preu: 10 € (+ despeses de gestió)

DIJOUS, 13 NOVEMBRE. 21.00h BARTS
Martirio y Raúl Rodríguez

En el moment que una mare cantant i el seu fill músic pugen a sobre de l’escenari, es crea una atmosfera difícilment igualable. Dos anys després de l’adéu de Chavela Vargas, la seva presència encara és molt viva a través de l’homenatge sentit i sincer de Martirio i Raúl Rodríguez. Un viatge en el que els dos músics, que van ser tant a prop de la cantant mexicana, ens acompanyaran amb els seus records al compàs del flamenc.

Preu: de 18 a 30 € (+ despeses de gestió)


DIJOUS, 13 NOVEMBRE. 22.00h Harlem Jazz Club
Taylor McFerrin

Fill del mestre del jazz Bobby McFerrin, a les Nits al Harlem ens trobem amb un artista que ha exercit de cantant, teclista, productor, beat boxer... La seva música, entre l’electrònica més abstracte i l’electro jazz, és impredictible. Una proposta molt estimulant que et farà entrar dins dels racons més profunds de la teva consciencia.

Preu: 18€ Ant./24€ Taq. (+ despeses de gestió)


DIVENDRES, 14 NOVEMBRE. 21.00h Palau de la Música Catalana
Joshua Redman amb la Trondheim Jazz Orchestra i Eirik Hegdal

Fa 8 anys, l’orquestra i Redman es van retrobar al voltant d’una peça escrita pel saxofonista i director artístic Eirik Hegdal. Aquesta arriscada combinació va donar lloc a un disc, Triads and More, i a un conjunt de gires que ara ens permeten viure a casa nostra aquesta formació tant peculiar. Un projecte que està lluny de la zona de confort de Redman, convertint-lo en un espectacle molt ambiciós i emocionant.

Preu: de 15 a 52 € (+ despeses de gestió)


DIVENDRES, 14 NOVEMBRE. 20.30h Harlem Jazz Club
Leslie Helpert Quartet
Comparada amb un dels símbols més icònics del jazz vocal com Billie Holiday, Leslie Helpert és un dels secrets més ben guardats de l’escena jazzística de Barcelona. Una vocalista polifacètica que li corre ritme per les venes, ens farà emocionar amb les cançons del seu nou disc Herstory.

Preu: 12 i 15 € (+ despeses de gestió)


DISSABTE, 15 NOVEMBRE. 21.00h Palau de la Música Catalana
Branford Marsalis Quartet
El llegendari saxofonista Branford Marsalis fa parada a Barcelona per seduir al públic amb la seva entregada música. La devoció pel seu instrument l’ha convertit en un dels grans virtuosos contemporanis del saxo essent sinònim de rigor, bon gust i excel·lència. Escortat per un dels quartets més cohesionats actualment, el Palau de la Música Catalana es convertirà en el millor escenari per albergar una actuació que promet ser dinamita.

Preu: de 15 a 52 € (+ despeses de gestió)


I a més a més…

CLASSES MAGISTRALS

DILLUNS, 10 NOVEMBRE. 16.30h Conservatori del Liceu
Classe magistral amb Mark Turner (Saxo Tenor)

DIMARTS, 11 NOVEMBRE. 17.00h Conservatori del Liceu
Classe magistral amb Joe Lovano (Saxo Tenor)

DIMECRES, 12 NOVEMBRE. 12.00h Conservatori del Liceu
Classe magistral amb Dave Douglas (Trompeta)

DIJOUS, 13 NOVEMBRE. 16.00h - 20:30h Conservatori del Liceu
Assaig obert amb Trondheim Jazz Orchestra & Eirik Hegdal amb Joshua Redman


*Entrada gratuïta per tots els estudiants del Conservatori Liceu i per persones amb una entrada del festival.


DIMECRES, 12 NOVEMBRE. 17.00h Filmoteca de Catalunya
Jazz a la Filmoteca

Projecció de les pel·lícules Cenere (1916) e II Fuoco (1915), amb música de piano en viu.

Preu: 4€ (+ despeses de gestió)


DIJOUS, 13 NOVEMBRE. 19.00h Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot
Dimensió Jazz amb Jazz de Órgano: el rugir del Hammond

Dits que espeteguen, notes que vibren i foscos clubs que treuen fum. Alguna cosa va passar quan el Jazz i el Blues van creuar els seus camins amb l’orgue elèctric.

A càrrec d’Alberto Valle, periodista, promotor musical i DJ.


DIJOUS, 13 NOVEMBRE. 21.30h Conservatori del Liceu
Jams al Liceu dirigida per Albert Bover

Preu: Gratuïta


DIVENDRES, 14 NOVEMBRE. 20.00h El Born CC
Duo Improbabile



Preu: Gratuït

DIVENDRES, 14 NOVEMBRE. 19.30h Gran Hotel Havana
Cocktail & Swing amb Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera (Blues & Country)

Preu: de 12 a 55 €

DISSABTE, 15 NOVEMBRE. 12.00h Biblioteca Vapor Vell (Ptge. Vapor Vell, s/n)
Aperitius musicals amb Llibert Fortuny

El saxofonista Llibert Fortuny apropa la canalla al seu món de saxos, ewis i maquinetes a través d’activitats dinàmiques i sorprenents per descobrir les meravelles d’aquest instrument.

Preu: de 3,50€


DEL 29 D’OCTUBRE AL 18 DE NOVEMBRE. Biblioteca Jaume Fuster
Exposició: Ceedeephilia: l’ültim embalantge del jazz

El crític de jazz Enrique Turpin exposarà alguns compactes de la seva col·lecció particular. Embalatges curiosos i remarcables d’algunes de les grans obres del jazz contemporani. Creatius embolcalls per cabdals obres jazzístiques.